Fotoutmaning Helgbilden 2016-10-02

helgbilden_2016_10_02_

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Om det är första gången du deltar kan du klicka dig vidare för mer information om Helgbilden.

En bild på dottern och en kompis som egentligen är tagen förra helgen. Var tvungen att fuska lite eftersom denna helgs bilder inte går att använda. De är tagna i filformatet raw i min kameramodell som är för ny för att öppnas i min föråldrade version av camera raw… har försökt att uppdatera men det fungerar inte. Det är så fruktansvärt irriterande. Bara att fotografera i JPG framöver alltså!

11 reaktion på “Fotoutmaning Helgbilden 2016-10-02

 1. Stare Ström

  Du kan hämta hem Adobe DNG converter, gratis, så löser du det. Trist att inte kunna fotografera i RAW. Jag gick över till CC så den är alltid uppdaterad.

 2. Anni

  Vilken mysig kram! Men oj, så nyfiken jag blir på hur den där huvuddelen och vantarna sitttr ihop. trodde först att det var en tröja, men det är det ju inte!
  Hoppas du får ordning på fotoproblemen.

 3. Beppan

  Härlig kram du fångat!
  Tack vare dig och Stare Ström kan jag nu jobba med mina RAW-filer igen!
  Laddade hem DNG-konvertern och vips fungerar det.
  Lite bökigt förstås att behöva konvertera filerna, men det blir väl en vana.
  Har kvar PS CS5 sedan fotokurserna. Kanske dags att uppgradera – men det fungerar ju….

 4. KajsaLisa

  Jättesöt bild. Själv kör jag allt i JPG. Tycker inte Raw-formatt tillför så mycket och saknar program för det.
  Sen när det gäller min konsertbilder så finns risken att det buffrar för sakta på ramminnet när jag skjuter många i följd, då är det att fånga ögonblicket som räknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *