Veckans värsta!

2016_04_29

Den här veckan började inte bra när våren pausade och vintern kom tillbaka. Men nu ser det ljusare ut, i helgen ska det bli riktigt fint med sol och 12 grader varmt.

Men strunta i vädret, något som gjort mig bestört i veckan är två arbetsplatsolyckor. Än en gång har en brandman blivit ihjälkörd i samband med räddningsarbete, denna gång efter E6:an utanför Göteborg. En bilist som inte saktade ner körde på honom, så lätt släcks ett liv helt i onödan. Samma sak inträffade för två månader sedan i Sigtuna. Det ska inte behöva hända.

Sedan nås jag av nyheten att en 55-årig man omkommit på SSAB i Luleå i en arbetsplatsolycka. Det är den femte dödsolyckan på 5 år på stålverket. Så lätt släcks fem liv helt i onödan. Det gör mig arg och ledsen.

Veckans värsta är ett tema som jag lägger upp varje fredag. Välkommen att delta genom att länka via inlinkz. Länkningen startar fredag morgon kl. 09.00 och är öppen till söndag kl. 18.00.

loggalager_veckansv_250px

5 reaktion på “Veckans värsta!

 1. Anita Malta

  När man läser om tragedier som de du nämner är det lätt att tycka att dåligt väder är väl inget att klaga på.
  Tack för att du kikar in hos mig snälla Marit. Visst är det väl så att vädret påverkar en hel del på hur vi mår. Det är ju som natt o dag om det är grått och regnar småspik (eller haglar) eller om solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt. Jag kan bli på uselt humör och känna mig riktigt deppad om det dag efter dag bara är dåligt väder så klaga på du, du är iallafall inte ensam :-)
  Ha en riktigt skön helg förhoppningsvis med mycket soool och värme :-)

 2. BP

  Ja, med tanke på dessa hemska händelser så känns det inte så viktigt längre att klaga över vädret…

 3. Eva Trillian

  Ingen, verkligen inte någon, ska ju behöva dö på jobbet. Hemskt!
  Vädret är skönt att klaga på ibland … det är liksom inte så farligt, men man kan ändå få ur sig lite gnäll ;) det behövs i bland det också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *