Veckans värsta!

2016_03_25

Har nyss lyssnat på Värvet med Elaine Eksvärd som blev sexuellt utnyttjad av sin far som barn och nu skrivit en bok om det. I intervjun talar hon om hur i snitt 3 barn i varje skolklass blir utsatt, detta innebär att pedofiler finns i våra barns närhet och det är såklart omöjligt att veta var. Och hur skyddar vi våra barn? Är det inte märkligt att vi utan djupare funderingar låter våra barn sova över hos kompisar? Skrämmande tanke jag vet och vi kan ju inte gå omkring och misstänka varandra, men värt att tänka på ändå.

Och hur kan det vara så att max straffsatsen för grov våldtäkt på barn är 6 år, samma som för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott? Det är ju helt orimligt! 

logga_veckansv

Veckans värsta är ett tema som jag lägger upp varje fredag. Välkommen att delta genom att länka via inlinkz. Länkningen är öppen till söndag kl. 18.

 

3 reaktion på “Veckans värsta!

 1. Eva Trillian

  Många gånger blundar vi nog för små saker som väcker misstankar – för vi tänker, men SÅ kan det ju inte vara,och fy vad hemskt det skulle vara för den personen att bli falskt anklagad. Men barnet då? Borde inte blundandet vara värre – för tänk vad hemskt för barnet om det ÄR sant. Fy … jobbig diskussion, men viktig!

 2. Kiki freese

  Straffen på fruktansvärda brott som övergrepp mot barn och våldtäckt borde vara mycket hårdare. En del säger att strängare påföljder inte minskar brott och det kanske stämmer men hårdare straff visar att samhället dvs vi inte accepterar sådana vidrigheter.
  /kiki

 3. BP

  Man kan inte skydda barn från allt, det är liksom omöjligt. Å som du säger, man kan inte gå runt och vara misstänksam hela tiden heller. Då blir man ju paranoid till slut.

  Däremot tycker jag att maxstraffet är ett väldigt dåligt skämt. Åt andra sidan ligger ju pedofiler längst ner i ”rankingshierarkin” bland fångar. Så pedofiler får nog ”lida” ordentligt i fängelser. Å ärligt talat gillar jag den ”dubbla bestraffningen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *