Fotoutmaning Helgbilden 2014-09-28

helgbilden_2014_09_28_

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Läs mer om Helgbilden här…

Det har blåst och varit busväder hela helgen, har myst inomhus i mina gamla renskinnstofflor som jag ärvt av mormor, de måste vara hur gamla som helst. Egentligen är det skor tänkta att användas utomhus men jag använder dem som tofflor. Visst är dom fina?

15 reaktion på “Fotoutmaning Helgbilden 2014-09-28

 1. Freja

  Såna skor hade jag som ung, de är oslagbart varma på kalla vintrar! Jag slet ut dem, och pappa satte dit garvad älgskinn som sula, men då var de inte alls lika varma längre! Det ogarvade renskinnet funkade mycket bättre!

 2. Beppan

  Sådana ”lapptussar” hade jag när jag var barn hemma i Jämtland.
  Fast numera får man väl inte kalla dom så. Hur som helst suveräna
  att ha ute vintertid. Lätta och varma.
  Kul med sådant arvegods!
  Kan tänka mig att familjerna på Rikti-Dockas hade sådana…..

 3. Monica o Jacob

  Svårt att förklara men till mej sa dom att
  det är vanligt?? undrar om jag tror på det.
  Sture är vår tionde Schäfer och har aldrig
  varit med om något liknande.
  Men Schäferaveln har ju inte gått framåt
  precis så man kan ju ha avlat in större
  känslighet mot lugnande, vem vet.
  Blir i alla fall nervöst när vi ska HD/AD
  röntga och öronmärka i november.
  Ha det bra

 4. Anni

  Nu blir jag nyfiken, är de fodrade på insidan eller är det skinnet direkt mot huden? De är väldigt fina!
  Jag samkörde Ett Foto I Timmen med Helgbilden denna gång, så det blev lite många bilder ;-)

 5. Skogstrollet

  Jättefina! Såna hade jag på mig i Piteå när jag gick gymnasiet.Jag ville väl visa min identitet. Ha, ha. I skrubben hänger några par men tyvärr har är de alla för små. Min mormor brukade sy ”lappskor” men utan knorr på näbben. Det var modellen härifrån och av dem har jag kvar, 2 olika barnstorlekar. De är jättesöta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *