månadsarkiv: februari 2012

Schlager, glitter & glamour

Fototrissen har passande nog temat ”Schlager, glitter & glamour” denna vecka. Jag och Mia älskar melodifestivalen. Mia klär faktiskt till och med upp sig när det är dags att bänka sig framför tvn. Många tycker att det nuförtiden är för många delfinaler innan den riktiga tävlingen, att det gott och väl räcker med en final. Vi hör inte till den skaran. Vi gillar cirkusen runt Melodifestivalen!

Om man deltar i Fototrissen den här veckan kan man vinna en hotellövernattning på Clarion och biljetter till självaste finalen i Globen.  Det utgår även ett bonuspris i form av en trisslott från Svenska Spel till alla åtta finalister. Jättefina vinster med andra ord. Om du också vill delta ska du lägga upp dina bilder innan tisdag kl. 19.00. Läs mer hos Fototriss.

Bilderna är tagna under helgen till ett annat projekt, men just dom här blev över, jag tycker att dom passar alldeles utmärkt till den här utmaningen!

Fotomaraton är över… phu!

Det har varit en körig dag med kameran. Klockan nio i morse släpptes det första temat. Därefter fick man ett nytt tema varje timme. Totalt 6 st: Rytm – Krock – Vinklat – Karaktär – Början – Samlad. Tävlingen innebär att man tolkar varje tema med en bild och laddar upp resultatet innan klockan fem på eftermiddagen.

Jag kan säga att min stressnivå var hög vid halv fyra tiden när jag satte mig vid datorn.  Jag är inte helt nöjd med resultatet men mycket glad att jag deltog. Jag kommer garanterat att göra om det om jag får chansen. Det är ju jättebra träning om man vill bli bättre på att fotografera.

Mest spännande ska det bli att se hur de andra deltagarna har tolkat alla teman. Man tänker ju så olika så det är alltid roligt att se vad andra kommer med för bilder!

Om du vill vara med i nästa fotomaraton ska du hålla koll på Fotosöndag.se.

Efter nästa helg lägger jag upp bilderna jag deltog med. Här var jag bland annat och fotograferade idag, Öjebyn kyrkby:

 

Dropphand

För en sådär fem år sedan fick jag en obehaglig biverkan av en sjukdom (Porfyri), tillståndet heter ”dropphand”. Det innebär att man inte kan sträcka ut handleden. När man lyfter upp armen så hänger handen bara rakt ner.

Fingrarna fungerade lite men jag var väldigt svag. När jag skrev såg det ut som en 4-årings handstil. Jag kunde inte hacka lök, klippa naglarna, knäppa knappar, öppna konservburkar. Ja listan kan göras lång. När jag skulle starta bilen fick jag använda båda händerna för att vrida nyckeln. För att kunna tanka fick jag gå in och be personalen öppna tanklocket. Jag kände mig helt handikappad och ändå var det bara händerna som var dåliga, tänk hur det ska vara att inte kunna röra t ex en arm. Fruktansvärt.

Under den här tiden var jag otroligt frustrerad och nog lite deprimerad. Jag kände mig oduglig och konstig. Folk tittade och undrade, sånt är jobbigt.

Men det blev bättre efter ca ett år och nu är jag nästan återställd. Trots att det är en erfarenhet jag gärna velat slippa så är det ändå någonstans en bra erfarenhet. Jag har blivit lite mera ödmjuk tror jag. Det är lätt att glömma bort hur bra man har det när kroppen fungerar, man tar det lätt för givet!

Det här är mitt bidrag till Sinneskattens utmaning ”dropp”.

Bilderna är tagna idag med 1 sek slutartid.