månadsarkiv: januari 2012

På Ikea

Tänkte när jag såg den här köksinredningen på Ikea: ”Vem kan vilja ha snöflingor på köksinredningen, det är ju bara konstigt… ” Men så fattade jag att det är för att visa kyl och frys, det var ju faktiskt lite kul!

Bingo Rimer

image

Sinneskatten kör valfritt tema denna fredag och jag väljer ”Det blir inte alltid som man tänkt sig!” Här är förklaringen till bilden:
Beställde boken ”Bingos bästa bilder” och fick den igår. Jag borde ju ha kunnat räknat ut vilken sorts bilder den skulle innehålla, men jag tänkte inte efter. Man kan väl säga att jag är rump- och bröstchockad nu. Jag kanske överdriver lite, boken innehåller även vanliga bilder med påklädda människor.

Men oavsett om han fotograferar nakna tjejer eller gamla gubbar så är han ju en lysande fotograf!

Bilderna är tagna med mobilen och kollaget är gjort i telefonens ”PicsIn”.

Gå in här för att titta hur de andra tolkar temat!

Före och efter Photoshop

Detta har jag gjort i photoshop:

1. Ljusat upp skuggorna genom Skuggor/Högdagrar, skuggor +35%. Finns under Bild – Justeringar – Skuggor/Högdagrar.

2. Ljusat upp enl. Moderskeppets tips, klicka HÄR för att komma direkt dit. Olika mängd effekt i olika delar av bilden genom att använda lagermask och ”måla” bort effekt där det inte passar.

3. Använt filtret Diffus glöd. Olika mängd effekt i olika delar av bilden genom att använda lagermask och ”måla” bort effekt där det inte passar.

4. Ökat kontrast och intensitet via juseringslager.

5. Ökat mättnaden endast på blomman.

6. Tagit bort oönskade ”prickar” på blomman.

7. Ökat skärpan med hjälp av högpass. Instruktion finns hos Moderskeppet, klicka HÄR för att komma dit.

 

Kristallklart

Jo kristallklart var det den dagen jag knäppte den här bilden. Jag tog fotot två dagar före julafton kl. 12.15, trots att det var mitt på dagen orkade inte solen resa sig ovanför trädtopparna. Jag fick syn på den läckra ljuseffekten när jag körde iväg med bilen hemifrån, jag tvärbromsade mitt i backen och klev ut och fotograferade.

Idag är det bara grå-vitt vart än jag tittar och ingen ljuseffekt över huvud taget. Bilderna jag tar utomhus ser ut som svart-vita och kontrasten är låg.

Den här bilden är mitt bidrag till Onsdagstemat ”Kristallklart”. Se de andras bidrag genom att klicka HÄR.