månadsarkiv: oktober 2011

Nikon SB-900

Jag har köpt en ny blixt till kameran, en SB-900. Det är en sådan som man kan lyfta lös från kameran och via en kabel rikta vart man vill. På de här bilderna höll jag blixten på sidan om blomman långt ner och riktade blixljuset i väggen bakom. Det är väldigt kul att hålla på och flytta ljuset och se vilken skillnad det blir på bilderna.

En mer dramatisk bild får man om man håller blixten underifrån framför blomman:

Jag är väldigt nöjd med inköpet, den här blixten är helt suverän! Jag kommer garanterat att leka fram ännu mer bilder…

 

Tävlingsdags hos Sanna

Det här är mitt bidrag till tävlingen. Uppgiften är att använda sig av ett eller flera photoshoprecept som ligger på photoshoprecept.se. Jag har använt mig av ”Mardrömslika landskap” för att göra bilden lite spöklik. Det är ju ändå Halloween i helgen!

Lägg märke till det lilla korset som sticker upp till höger om trädet.. mohahahahaha

Så här såg bilden ut från början:

Ett vitt täcke

Jag har varit i Arjeplog i helgen men inte varit ute på någon fototur. Det är synd för snön ligger som ett täcke överallt, vackert men kallt. Riktigt så frostigt som det är på fotot var det inte (det är från förra vintern) men om en månad är vi där.

Här vid Norrbottenskusten finns fortfarande ingen snö men jag ser att en del redan börjat sätta upp ljusslingor här i Rosvik så nu är det väl lika bra att snön lägger sig här också så vi får lite julstämning!

Men bara 10 cm, hör du det snöguden!!!