månadsarkiv: augusti 2011

Jag hade fel… det ÄR slutbadat för i år!

image

Igår var det så sommarvarmt att när jag hämtat Mia efter skolan hoppade vi i badkläderna och åkte till badstranden. Jag trodde på riktigt att vi skulle kunna bada. Men inte ens Mia stod ut med det kalla vattnet.
Så vi åt upp vår picknick där på den folktomma stranden och sen for vi hem. Det gjorde mig lite ledsen. Sen deppade jag hela kvällen och somnade redan kl 21 i fosterställning.

PicsIn – Bästa appen för bildredigering

image

image

image

image

image

image

image

Bilderna i det här inlägget är redigerade i telefonens PicsIn. Ett jätteroligt fotoredigeringsprogram som laddas ner gratis på market för android. Man kan lägga på ramar, effekter, text och göra collage.

Det finns möjlighet att beskära fotot i olika former och även ändra bilens storlek. Detta är bara en del av allt man kan göra.
Den här appen är betydligt mer användbar än Adobe Photoshops app där man t ex inte kan ändra bildens storlek. Undrar hur länge det tar innan Adobe är ikapp på app-marknaden?
Eller är det Adobe som äger PicsIn?

 

Wordfeud – Nya innedrogen?

Alla verkar spela ordspelet Wordfeud. Och jag förstår varför. Det är ju lite skämmit att som vuxen maniskt spela t ex angry birds, men att ständigt pilla i mobilen för att spela alphabet är ju helt ok. Det är ju som att byta ut lördagschipset mot morotstavar! Man skryter nästan lite om det istället…

Men det är i alla fall helt otroligt roligt, om du inte redan har det så ladda ner det gratis till din android!

Favoritlunch – äggröra med fetaost

Semestrade med en kompis i sommar några dagar och då fick jag smaka hennes supergoda äggröra. Jag har ätit god äggröra tidigare men den här är verkligen outstanding. Nu äter jag det till lunch så ofta jag kan.

Hacka 2 st mellanstora kvisttomater och 1/4 röd lök. Stek det mjukt och knäck 2 ägg över. Stek och vänd röran lite och strö sedan över lite (eller mycket) fetaost. Och inte vilken fetaost som helst, det ska vara den här:

Fortsätt steka tills röran är lämpligt krämig.

Ät som den är eller på rostat bröd eller hängande upp och  ner om du vill!

Är jag en konstig mamma?

Den jag hade 1980 var av metall och inte så här färgglad.

För några dagar sedan skrev jag på fb att jag hatar leksaker. Jag höll på att rensa i lillans rum och var väldigt trött på alla små plastprylar. Men det är inte riktigt sant att jag hatar dom. I själva verket älskar jag leksaker och ibland köper jag till mig själv (fast jag brukar säga att det är till Mia).

Jag har skaffat pruttlera, pruttkudde, slime, labyrintspel osv till Mia bara för att få lägga vantarna på det själv. Häromdagen fick jag syn på en spiral och kom ihåg att jag hade jättekul med en sån när jag var liten. Så jag köpte den. När Mia insåg att jag köpt den till mig själv sa hon: ”Du är en ganska konstig mamma som vill ha leksaker!”

Kanske är jag en konstig mamma.

Men jag är oftast ganska snäll.

PS. I julklapp önskar jag mig en knallpulverpistol!

Om sanningen ska fram…

För någon dag sen blev jag så glad när jag fick en komplimang angående min profilbild här på bloggen. Och sen började jag tänka… så där ser jag ju inte egentligen ut.. För det första så sminkar jag mig sällan och så har jag lagt på ”smart oskärpa” på huden så inte rynkorna runt ögonen syns. I verkligheten ser jag ut så här: