månadsarkiv: november 2010

Min dag i bilder

Lite julpyssel med Mia. Det är bra att träna upp tålamodet ibland med lite pyssel från Panduro med en 7-åring. Inte min starka sida men resultatet blev i alla fall 3 söta tomtar.

Ny resväska från Dollarstore för 350 kr. Inte så glamoröst att handla på Dollarstore men vi är ganska oglamorösa även om jag brukar låtsas vara tvärtom.

Fick hem ett nytt armband som jag beställt från Fröken Fräken.

Började med julklappsinslagningen. Vill ju ha julklapparna färdiga innan 1 december, kommer inte att uppnå det målet till 100% men nästan. Nära nog tycker jag.

Tidigt ute för en gångs skull

Hittade påsen med lucialinnen i olika storlekar. Och vi hittade en som passade perfekt. Det har tidigare gjorts i panik kvällen innan den ska användas, men i år är jag före min tid. Jag har till och med kollat så tärnljusen funkar. Känner mig riktigt präktig faktiskt. Nu ska den bara tvättas och strykas.

Så var det dags igen

Igår kväll tog vi in dom här kartongerna med julsaker. Det känns alltid lite jobbigt innan man fått upp det. Men vi tog tag i det idag och några saker har kommit på plats. Så här fint är det i köket nu:

Ljusstakarna på bordet och den silverfärgade julstjärnan köpte jag på IKEA. Men favoritjulpyntet är nog krubban. Den gillar jag skarpt. Jag köpte den förra året på guldfynd:

Min nya Orkidé

Den här orkidén köpte jag på IKEA förra veckan. Den var jättefin och hade kraftiga blommor. Det var väldigt kallt den dagen och tyvärr fick den stå en stund i en kall bil, den pallade nog inte för det. Jag tror inte att dom här blommorna går att rädda. Några har redan ramlat av. Men det kommer ju en ny omgång om man bara sköter om den och väntar.
Om ni gillar den här sortens blommor ska ni kika in på Kids and Orchids, hon skriver mycket om Orkidéer och lägger upp vackra bilder. Kolla även Vilda och tama blommor för vackra foton. Tack för tipsen hur jag ska rädda min blomma Ingegerd!

USA eller Göteborg

Jag och Mia ska resa till Göteborg inom kort. Vi har pratat och planerat ett tag inför resan. Jag har inte varit hemma på några dagar och igår ringde hon upp mig.

”Mamma, visst skulle vi till USA?”

”Nej vi ska till Göteborg, det ligger i Sverige.”

”Jaha..” Säger hon och suckar besviket. ”Jag trodde vi skulle till USA”

Det är inte så lätt att hålla reda på alla detaljer…

Body Shop och Yves Rocher, testar inte på djur och är miljövänliga!

Jag har funderat en del runt smink och djurförsök. Jag vill inte använda smink som blivit testat på djur, så jag googlade runt för att hitta information om detta. På ”Forska utan djurförsöks” hemsida hittade jag en lista. De enda för mig kända företagen där var Body Shop och Yves Rocher. Jag trodde faktiskt att  i alla fall några av sminkjättarna skulle vara med, men inte det. Det funkar tydligen så att märken som t ex Isadora som säger sig vara lite mer ”djurvänlig” i och för sig inte testar den färdiga produkten på smink, men köper färdiga tester av andra företag.

Jag ska nu, efter som, byta ut mitt smink till ovan nämnda märken. Body Shop och Yves Rocher är också miljövänliga. Jag kommer ihåg att jag beställt från Yves Rocher för typ 15 år sen. Dom brukade skicka riktigt bra erbjudanden i brevlådan.

Åh nej, ingenstans att ta vägen…

Bild från Perfektly timed photos

Det här har man ju hört talas om att det händer. Och jag tror inte det är helt ovanligt heller i karuseller av olika slag. Det skulle lätt kunna hända mig om jag åkte med. Men jag har slutat med sånt. Karuseller alltså. Kräks gör jag ganska ofta eftersom jag blir åksjuk ofta i bilen. Jag har alltid en spypåse i närheten när jag åker bil. Har till och med blivit så åksjuk att jag kräkts när jag kört själv….

Julklappstips – Billig rock t-shirt från cdon

Jag kommer att köra ett antal julklappstips på bloggen under kommande veckor. Här kommer första tipset! Jag tycker t-shirts med rockgrupper  på är riktigt snygga. Inte på mig själv av olika anledningar, men många, speciellt yngre människor passar jättebra i såna här. På cdon.com kan man köpa billiga rocktröjor. Om du beställer före måndag den 29/11 är det dessutom fraktfritt. Den här Nirvana t-shirten kostar 119 kr. Och Guns and roses tröjan nedan blir din för 99 kr.

Dom har även ett erbjudande att man kan köpa CD + T-shirt för 199 kr. Läs mer om det här.

Cdon.com är min favoritnätbutik när det gäller film och musik. Dom har snabba leveranser och bra priser!