månadsarkiv: november 2010

Min dag i bilder

Lite julpyssel med Mia. Det är bra att träna upp tålamodet ibland med lite pyssel från Panduro med en 7-åring. Inte min starka sida men resultatet blev i alla fall 3 söta tomtar.

Ny resväska från Dollarstore för 350 kr. Inte så glamoröst att handla på Dollarstore men vi är ganska oglamorösa även om jag brukar låtsas vara tvärtom.

Fick hem ett nytt armband som jag beställt från Fröken Fräken.

Började med julklappsinslagningen. Vill ju ha julklapparna färdiga innan 1 december, kommer inte att uppnå det målet till 100% men nästan. Nära nog tycker jag.

Tidigt ute för en gångs skull

Hittade påsen med lucialinnen i olika storlekar. Och vi hittade en som passade perfekt. Det har tidigare gjorts i panik kvällen innan den ska användas, men i år är jag före min tid. Jag har till och med kollat så tärnljusen funkar. Känner mig riktigt präktig faktiskt. Nu ska den bara tvättas och strykas.

Så var det dags igen

Igår kväll tog vi in dom här kartongerna med julsaker. Det känns alltid lite jobbigt innan man fått upp det. Men vi tog tag i det idag och några saker har kommit på plats. Så här fint är det i köket nu:

Ljusstakarna på bordet och den silverfärgade julstjärnan köpte jag på IKEA. Men favoritjulpyntet är nog krubban. Den gillar jag skarpt. Jag köpte den förra året på guldfynd:

Min nya Orkidé

Den här orkidén köpte jag på IKEA förra veckan. Den var jättefin och hade kraftiga blommor. Det var väldigt kallt den dagen och tyvärr fick den stå en stund i en kall bil, den pallade nog inte för det. Jag tror inte att dom här blommorna går att rädda. Några har redan ramlat av. Men det kommer ju en ny omgång om man bara sköter om den och väntar.
Om ni gillar den här sortens blommor ska ni kika in på Kids and Orchids, hon skriver mycket om Orkidéer och lägger upp vackra bilder. Kolla även Vilda och tama blommor för vackra foton. Tack för tipsen hur jag ska rädda min blomma Ingegerd!

USA eller Göteborg

Jag och Mia ska resa till Göteborg inom kort. Vi har pratat och planerat ett tag inför resan. Jag har inte varit hemma på några dagar och igår ringde hon upp mig.

”Mamma, visst skulle vi till USA?”

”Nej vi ska till Göteborg, det ligger i Sverige.”

”Jaha..” Säger hon och suckar besviket. ”Jag trodde vi skulle till USA”

Det är inte så lätt att hålla reda på alla detaljer…