månadsarkiv: oktober 2010

Indisk fest

Mia har höstlov och vi har åkt till Arjeplog för lite ledighet. Igår var vi bortbjudna på indisk fest. Det var väldigt trevligt med supergod mat och supertrevligt sällskap.

Det bjöds på spermiesallad som tillbehör:

Har inte ätit det innan så jag var lite skeptisk, men det var gott!

Kvällen avslutades med luftpistolskytte i vardagsrummet. Only in Arjeplog…

Gammal dröm dammas av

Jag är rädd för väldigt mycket. Älgar, björnar, mörker, att flyga, kamphundar, gasläckor, vatten, bränder, trafikolyckor och att det ska hända Mia något. Alla är väl rädda för något men jag tänker onödigt mycket på allt jag är rädd för.

När det är mörkt ute är jag extra rädd. Jag smyger omkring i huset och lyssnar och spejar som en spion. Härom natten när jag låg och var rädd som vanligt blev jag till och med rädd för min mage som kurrade. Jag trodde det var någon bakom fönstret.

Men ibland känner jag mig modig. Då kan jag få för mig att jag ska börja köra crossmotorcykel. Då går jag igång och börjar planera. Tills någon säger: ”Du kanske skulle provköra en cross först, det är VÄLDIGT svårt och VÄLDIGT lätt stegra över innan man lärt sig hantera gasen.”

Och så blir jag rädd igen. Inte fan törs jag ens provköra en cross. Jag skulle ju garanterat ramla av och bryta ryggen. Men det skulle vara så roligt att hålla på med någon motorsport. Jag har alltid gillat sånt. Synd att jag inte gjorde något av den drömmen när jag var yngre och faktiskt var modig. Nu kommer jag ju alltid att fega ur känns det som.

Det ser väldigt roligt ut:

Bild från Wikipedia

Kanske finns det någon där ute som kan lära mig att köra…?

Sett på Facebook

Alla har väl fått såna där kedjebrev på facebook eller mailen. Man ska skicka vidare till X antal kompisar så ska man få evig lycka, vita tänder och pengar ska falla från skyn…. Jag skickar aldrig vidare. Och tydligen finns det fler än jag som tröttnat. Det här hade en vän lagt upp i sin status:

Till alla er som via mail/sms/Facebook skickar mig goda önskningar, kedjebrev, brev med löften om god hälsa, bra dagar, tur i både det ena och det andra… Det fungerar skitdåligt! I fortsättningen är det bättre om ni skickar pengar, choklad, biobiljetter, kläder och presentkort. Tack på förhand! :)

Ännu mer sett på facebook

En annan vän hade lagt upp det här roliga:

‎”Årets nobelpris i fysiologi eller medicin borde naturligtvis ha gått till Fredrik Reinfeldt för hans upptäckt att inga sjukdomar behöver vara längre än ett år – en upptäckt som saknar motstycke i medicinens historia.”

Gunnar Nordenstam – Läkare


Jakten på Persbrandt

Det pågår en filminspelning i Norrbotten och dom flesta scener spelas in här i Rosvik. Jag hör att folk har träffat både den ena och den andra kändisen. Jag har planlöst kört omkring för hitta inspelningsplatserna dock utan framgång.  Dels vore det kul att se hur det ser ut på en inspelningsplats, men givetvis också för att kika på kändisar. Självaste Mikael Persbrandt vore ju faktiskt kul att se ”in real life”.

En kväll tidigare i veckan  fick jag veta exakt plats för inspelningen så jag tog bilen och gjorde mig ett ärende till just det villaområdet. Jag blev stoppad av en vakt ett hundratal meter innan.

”Vi håller just på att spela in en scen med Persbrandt och Helena Berström, om du bara väntar några minuter så får du köra in sen!”

He he ..  ”Absolut, inga problem!”

Efter ett par minuter fick jag passera. Det var folk överallt. Starka strålkastare som lyste mig rakt i ögonen så jag inte såg ett skit. Så jag körde alltså rakt förbi Persbrandt och Bergström utan att ens kunna urskilja dom. Det är då fan att jag klantar till allt.

Läste dessutom i dagen lokala morgontidning att Persbrant nu lämnat Norrbotten för att hans scener är färdiginspelade! Jag får nöja mig med att titta på You tube klippet ”Best of Gunvald Larsson”:

Misslyckade bilder

Såg en fototävling där man skulle skicka in sitt mest misslyckade foto. Tiden hade gått ut men jag började i alla fall att titta igenom mina foton efter dom misslyckade.

Den här tog jag i kyrkan när Mia gick luciatåg förra året. Just när jag knäppte kom en tantrumpa in i bilden. Den kan väl klassas som ganska misslyckad tycker jag.

Älg eller tiger?

Vi har en liten älgfamilj som kommer nästan varje kväll till vår gård. Ibland sover dom över också. Tycker att det är lite obehagligt för älgar kan ju komma farande och trampa ihjäl oss tänker jag. Men vid närmare eftertanke så är det väl inte så farligt ändå. Tänk om det kom en tremeters tigermamma med sina ungar och sov över. Då skulle jag ju verkligen ha anledning att vara rädd.

Jag läser att en Bengalisk Tiger kan bli upp till 3,10 m lång. Är det från nosen till svanstippen? Eller är det bara själva kroppen. Sjukt stort är det i alla fall, som en mindre dinosaurie. Jag brukar ibland tänka på hur det skulle vara att leva med såna här djur runt husknuten. Jag ska nog inte klaga i alla fall.

Så här såg det ut förra vintern en dag på vår gård:

Det är som att bo på ett zoo trots att vi inte har några egna djur i den gamla ladan.