månadsarkiv: juli 2010

Sjuk i två dagar

Jag har inte kammat mig eller duschat på 2 dagar. Mitt hår är en enda stor tjorv efter att ha legat i sängen konstant. Jag har varit sjuk och det enda jag har gjort är surfat, sett film, sovit och svettats. I dag har jag i alla fall duschat och tvättat håret. Men jag har fortfarande inte kammat mig. Jag är inte säker på att det går. Tror aldrig att mitt hår varit så här tjorvigt.

Om mina prylar

Jag minns min första telefonsvarare. Jag var helt exalterad och tyckte att det var revolutionerande. Det var väl typ -90 när man nyss flyttat hemifrån. Och när sen personsökaren kom. Det fanns inte ord som kunde beskriva hur otroligt cool jag kände mig när jag köpte en sån. Och viktig. När den pep där nere i väskan kände jag mig verkligen viktig.

Jag ska inte påstå att jag är någon tekniknörd. Men man kan nog säga att jag går igång på nya prylar. Om jag någon gång fick så mycket pengar att jag kunde köpa en ny bil. Typ största modellen av Audis Q serie, eller en stor mäktig Volvo. Då skulle jag nog vara i sjunde himlen och min näsa skulle säkert peka lite uppåt när jag körde omkring. Mallig skulle jag vara. En riktig mallgroda.

Men än så länge har jag ju inte råd med den typen av inköp. Jag nöjer mig med min nya vita Sony Eriksson X10 och min nya vita mini hp som matchar varandra så otroligt bra. Och ganska ofta känner jag mig viktig. Inte på samma sätt som när jag köpte en personsökare i början på 90-talet. Men viktig för min dotter och min familj, viktig för att jag är jag. Det är bra att känna sig viktig. För man skärper liksom till sig. Viktiga människor håller ju inte bara på och tramsar.

Det här inlägget skulle egentligen ha handlat om alla nödvändiga ”appar” som jag laddat ner i min nya telefon. Men det får jag ta en annan gång.

Att göra en Pudel

Har sett en bra svensk film i kväll som heter ”Att göra en pudel”. Men det är klart att det blir bra när Eva Röse har huvudrollen och Lena Nyman  spelar elak styvmor.

Niklas Engdahl är också med i filmen. Jag trodde först att han måste vara en av bröderna i familjen Al Fakir, men tydligen inte. Han är i alla fall väldigt lik dom:

Dagens drama

Våra hundar blev osams för något år sedan. Sedan dess har vi haft huset avspärrat i 2 delar för att dom inte kunnat vistas tillsammans.  Men under sommaren har vi sakta men säkert börjat vänja dom vid att vara tillsammans igen. Det har gått bra fram till sent igår kväll. Dom rök ihop och slogs på liv och död.. vi gick emellan och blev bitna båda två. Inte så allvarligt som det låter men jag fick en liten skråma på knät. Så idag fick jag ta en stelkrampspruta och nu sitter vi återigen i ett hus som är uppdelat i två delar. Det går väl hyfsat bra när man är i en villa, men jag undrar hur det ska gå när vi åker ut i husvagnen… Det klokaste vore ju att göra sig av med en av dom. Men hur väljer man vem som får stanna? Det går ju inte. Det går ju bara inte.

Curling på elitnivå

Det sägs ju att vår generation håller på att ta curling till en ny nivå. Men jag har en kompis som spelar i en helt egen liga. Vi var där på middag och ungarna skulle ha vattenkrig med vattenpistoler. Mamman i familjen tog på sig att fylla vapnen med vatten. Och det var inte vanligt kallvatten utan ljummet vatten. ”Det är ju så otrevligt för ungarna att få kallvatten på sig!” Sa hon.. ha ha ha.. jag höll på att skratta ihjäl mig. Det slutade med att dom skruvade lös vattenbehållarna och hällde vattnet över sig själva.