månadsarkiv: maj 2010

Vackra bilder

Jag har hittat en blogg som jag tycker så otroligt mycket om.  Den heter Min inspiration och innehåller massor av snygga bilder att titta på. Som dom här t ex:

Helt fantastiska va? Jag vill bara springa ut och köpa mig en systemkamera och bli fotograf när jag ser såna här bilder. Jag måste också ta och lära mig Photoshop ordentligt. Det ska jag göra i sommar. Först lära mig mer om photoshop och sen köpa en riktigt bra kamera när jag får råd.

Kolla in fler bilder på: http://mininspiration.blogspot.com/

Om vår konsumtion

Läser i kvällstidningarna om Sex and the city 2 premiären i onsdags. Aftonbladet har frågat svenska kändisar på röda mattan hur mycket dom spenderar på kläder och skor. Läser att Sofie Fahrman lägger 5 000 kr/mån på endast skor. Carolina Gynning handlar kläder för 20 000 kr/mån. Amelia Adamo shoppar för uppemot 100 000 /år. Jag blir så otroligt provocerad av det här. Det känns vidrigt att vi konsumerar så mycket. Jag har själv ca 50-60 par skor och det är ju jättemycket i min värld. Men jag har samlat under minst 15 år så det innebär ju att jag köpt max ett par var tredje månad. Jag får skitdåligt samvete när jag köper ytterligare ett par eftersom jag inte behöver fler, även om det inte är några märkes-skor, jag lägger i regel inte mer än 300 kr på ett par. Men Men om Sofie Fahrman köper för 5 000 kr så är det ju minst 3 par i månaden. Det är ju 360 par skor på 10 år. Är inte det sjukt?

Det säljs väskor som kostar 100 000 kr, hur kan någon köpa en sån? Även om man är ekonomiskt oberoende så är det ju helt orimligt. Jag tänker på att en del här i världen faktiskt inte har mat eller tak över huvudet. Men man kanske blir sån om man får mycket pengar. Jag tycker ju också det är roligt med väskor, kläder och skor så jag kanske skulle bli likadan om jag blev rik. Det kanske bara är min avundsjuka som triggas när jag läser om dom rika och vackra. Men jag hoppas verkligen att det inte är så… jag hoppas innerligt att jag inte är en människa som skulle köpa en väska som kostar mer än våran bil hur mycket pengar jag än har på kontot!