månadsarkiv: april 2010

10-års jubileum

Vår familj firade 10-årsjubileum igår. Eftersom det var härligt väder så vi firade vi utomhus med att blåsa såpbubblor och grilla. Och så drack vi något bubbligt också…

Jag fick en fin pressent:

Efva Attlings ”Carpe Diem” ring. Jättefin. Det får bli min ”Fantomen-ring”. Om jag smäller till någon så står det Carpe Diem på hakan.. ha ha..

Listerine

Jag brukar ta mig en hutt efter tandborstningen varje morgon så ingen ramlar omkull av min andedräkt när jag öppnar munnen. Har ni sett reklamen för Listerine? Det är en kille som gurglar det och blir det en stor smäll så det skakar och det ska väl symbolisera att placket faller av. I alla fall, för ett par år sen när jag köpte den var Mia väldigt entusiastisk. När hon väl fick se mig använda den tittade hon på mig med stora ögon och höll för öronen… hon väntade alltså på den stora smällen. Och hur skulle hon kunna veta? Allt som överdrivs i reklamen är ju ren fakta för ett barn. Om dom säger något så är det ju så. Så här kan hon säga om en produkt: ”Mamma om man använder det där så får man glänsande långt hår” eller något i den stilen. Jag har försökt förklara vad reklam är men det är ju inte så lätt.

Mera lek

Tog mig tid att verkligen sitta ner och leka med Mia igår. Det gör jag alldeles för sällan. Vi umgås ju hela tiden och pratar och så.. men jag gör alltid nåt annat samtidigt. Jag plockar i köket samtidigt som jag deltar lite halvhjärtat i någon fantasilek. Men att verkligen hänge sig åt en lek, sätta sig ner utan att tjuvkika i en tidning eller skriva handlarlista samtidigt, det händer inte ofta. Jag märker ju hur otroligt kul hon tycker att det är. Det ska jag bli bättre på!

Musarm?

Gjorde färdigt min första stora hemsida igår. Jag är otroligt lycklig och stolt över det, (kommer definitivt att länka till den när den väl ligger ute). Men satt och jobbade så intensivt vid datorn att jag fick jätteont i underarmen. Tänkte att jag behöver röra på mig så det blev en storstädning av bl a Mias rum. Dammsög t o m under sängen.

För ett tag sen hade Mia en kompis hos sig, när hennes mamma kom för att hämta henne gömde hon sig under sängen. När hon kom fram hängde det en och annan dammråtta på ryggen. Det var lite skämmigt…

Men nu är det rent och fint!

Snygga gardiner

Sen vi flyttade in i det här huset har styvsonen haft ett rutigt överkast som rullgardin. Vi har ju snart bott här ett år så det är väl hög tid att skriva upp det på inköpslistan.

Stackarn.. jag är nog elaka styvmor i alla fall….

Gamla vanor sitter i

Jag har alltid älskat kaviar. När jag var liten älskade jag vanlig kaviar, nu gillar jag Kalles randiga eller prickiga. När jag var liten skrev jag alltid min bokstav på mackan. Och det gör jag fortfarande. Vilken tur att jag inte heter Ingrid, då hade det inte blivit mycket kaviar på mackan. När man skriver ett M blir det precis lagomt. Såvida man inte äter en husmans för då blir det för mycket. Då brukar jag göra ett U som i Underbara marit… ha ha ha .. nej jag skämtar faktiskt, eller inte….

Räknaren funkar inte..

Jag blev kontaktad av ett företag som säljer barnkläder och dom ville ha en tävling på min blogg. Jag skulle lotta ut ett presentkort på 300 kr. Men jag kan ju inte ha en tävling om ingen läser min blogg så jag avböjde. Men det skulle ju vara intressant ändå att veta hur många som läser. Så därför skaffade jag en besöksräknare, den sitter nere till höger. Men jag får inte igång den. Den står konstant på noll. Jag har i alla fall en syster som brukar läsa bloggen varje dag. Och en kompis som brukar vara inne varje dag och kolla. Och så mamma förstås. Så även om jag bara  har 3 läsare om dagen så borde den väl ticka på tycker jag. Jag måste kontakta supporten om detta.