Kategoriarkiv: Prylar och shopping

Solcellslampor, bra eller dåligt?

Det är galet mörkt på kvällarna och vi har ingen vidare bra ordning på vår utebelysning. Tänker på det varje kväll men glömmer allt när det är morgon och ljust igen. Vi bor lite avsides och har inte så mycket till gatlampor här. När man också är rejält mörkrädd som jag blir det extra viktigt. Kvällspinkningen med hundarna går väldigt fort just nu…

Har spanat in några utelampor på nätet och upptäcker att det finns solcellslampor som fästes på väggen. Billiga är dom också, 286 kr för den här:

lampa1

Den laddas upp av solljuset under dagen och tänds automatiskt när det blir mörkt, väldigt praktiskt. Finns hos Lysman.com.

Miljövänliga alternativ är alltid intressant men jag undrar hur bra solcellslampor lyser egentligen. Vill ju inte ha något som bara glimmar i mörkret. Har den uppfattningen om solcellslampor men tekniken har förmodligen utvecklats även inom detta område. Värt att testa i alla fall.

Hur som helst blir det att byta ut alla vanliga lågenergilampor mot sådana som via en sensor tänds när mörkret faller. Har tidigare haft en som tänds automatiskt när något rör sig på gården, blev dock bara mer mörkrädd av den eftersom den reagerar på minsta lilla skogsmus som kilar förbi.

Tips billiga bläckpatroner

2014_03_22_2

Jag brukar oftast beställa bläckpatroner från InkClub men nu har jag hittat en nätbutik som har ännu bättre priser. En svart originalpatron i storlek XL till min HP-skrivare är 18 kr billigare hos Handyink. Dessutom får man 50 kr i rabatt som nykund vid första beställningen, om man sedan beställer igen lämnas 5% bonus på alla köp. Inga jättesummor men alltid något. Om man beställer i alla 5 färger samtidigt blir det ganska stor skillnad.

De säljer även så kallade kompatibla bläckpatroner som är betydligt billigare. De är alltså inte tillverkade av samma tillverkare som skrivaren. Själv har jag köpt sådana en gång vilket jag fick ångra. Alla utskrifter blev lilafärgade och jag blev tvungen att byta ut dem. Kanske hade jag bara otur eller gjorde något fel när satte in patronerna, men jag blev i alla fall bränd och köper endast originalpatroner efter det. Det var dock inte från Handyink utan från en annan nätbutik.

Roliga badrumslampor

Äntligen ska renoveringen av vårt badrum bli av. Vi bara väntar på en offert och sen tar det väl ytterligare några veckor innan det drar igång. Det är säkert ett och ett halvt år sen vi tog beslutet att renovera, så det är verkligen på tiden att det blir av. Även om vi inte ska göra renoveringen själv så är det ganska mycket att ta tag i. Just nu håller jag på att försöka välja vilka lampor vi ska ha. Tycker dock att de flesta riktiga badrumslamporna är lite tråkiga och skulle hellre vilja ha något oväntat, någon av de här kanske:

2014_01_31

Just de här lamporna finns på ljustema, dock inte under kategorin badrumslampor. Tycker att de på bilden ovan är mycket roligare och snyggare än en trist klassisk badrumslampa:

2014_01_31_2

Men jag vet inte om man kan ha vanliga lampor i ett våtrum, när jag googlar får jag inte heller fram något svar. Får undersöka det närmare innan jag köper, kanske någon som läser har koll på det här, skriv en kommentar i så fall.

Det här med plastpåsarnas negativa inverkan på miljön

Förr var jag duktig på att ta med mig en tygpåse till affären, men jag har på sista tiden haft den dåliga vanan att istället köpa plastpåse varje gång jag handlar, men när jag läser om plastpåsarnas negativa inverkan på miljön lovar jag att genast återgå till min gamla vana. Visste ni att vi i Sverige förbrukar i genomsnitt 85 plastpåsar per person och år? Det motsvarar en total förbrukning på cirka 752 miljoner plastpåsar per år. Det här är alltså bara i Sverige, man kan bara tänka sig hur det ser ut om räknar med alla länder. Det blir i alla fall galet mycket och tyvärr hamnar många ute i naturen. Som exempel kan jag nämna att man uppskattar att ca 300 miljoner påsar hamnar i Atlanten varje år.

Förutom att plastpåsen är dålig för miljön så är den ju också väldigt ful. Övergå till tygkasse istället, gärna en som är tillverkad av återvunnet material. Den här tygkassen är t ex gjord av 5 petflaskor:

kasse

Finns att köpa hos oria.se

 

Kolla in kampanjjakt innan du handlar på nätet!

2014_01_27

När jag för ett tag sedan köpte ny dator sökte jag via google efter aktuella rabattkoder hos HP. Hamnade då på kampanjjakt.se som hade en kod som gav 10% rabatt, datorköpet blev i alla fall några hundralappar billigare. Här listar man aktuella rabattkoder hos en mängd företag så det är absolut värt att kolla av sidan innan man beställer.

Vill du ha ett rymdskepp i köket?

2013_25_september_2

Har under en tid varit sugen att köpa en kompakt systemkamera. Jag börjar tröttna på att bära runt min tunga väska och har därför inte med mig kameran så ofta nuförtiden. En mer kompakt modell väger inte så mycket och får lätt plats i en mindre väska.

Har googlat runt och kikat på olika modeller som finns men det är ju inte lätt att välja när alla lovar guld och gröna skogar. Hittade dock en sida som på ett enkelt sätt förklarar tekniken och vad man ska tänka på innan man gör sitt inköp, Dealo.se. Det är inte bara inriktat på foto, där finns även andra kategorier som tvättmaskin, mobiltelefon osv.

Jag har alldeles för många gånger oförberedd gått in på någon stormarknad och köpt det som försäljaren råkat tycka är den bästa produkten. Sen vid hemkomsten kan man bara konstatera att grejen inte alls uppfyller de behov man har. Fort glömmer man bort att t. ex. kolla ljudnivån på diskmaskinen man köper och plötsligt har man ett rymdskepp i köket :)

 

Inredningshysteri?

Vi har länge planerat renovering av badrum och tvättstuga, kolla bara det här inlägget från förra året :) som ni ser är badrummet i stort behov av renovering och nu ska det äntligen bli av. Nackdelen är att när man väl börjar planera så vill man göra mer och mer. Det är väldigt lätt att smittas av folksjukdomen inredningshysteri :) Surfar runt på olika inredningssidor och blir mer och mer sugen på att även sätta in nytt kök. Skulle vilja ha något riktigt kul som t ex knallröda köksluckor men tänker att det kanske är klokare att nöja sig med att köpa några nya roliga saker utan att byta ut hela köket, det finns ju hur mycket snygga och praktiska grejer som helst. Kolla in det här som jag hittar på Zalando:

zalando

Vem vill ha vitt och tråkigt när man kan ha färgglatt och roligt? På bilden bland annat dansk design från Eva Solo.

Ergonomisk datormus

Jag har under sista året till och från haft ont i högerarmen och handen av allt klickande med datormusen. För några veckor sedan fick jag nog och beställde en Barmouse, så här ser den ut:

Det är alltså en ergonomisk datormus. Tar ett par dagar innan man vant sig vid att jobba med den men när man väl vant sig vid den går det fint. Det onda i armen har blivit betydligt bättre, kan bara rekommendera den om du fått ont av allt klickande!

Här beställde jag min.