Kategoriarkiv: Prylar och shopping

Rensar och säljer

skrids

En hel del förändringar är på gång i huset och jag har börjat rensa bland alla prylar. Det är ju helt otroligt så mycket saker man samlar på sig. Brukar vara dålig på att sälja av men tog mig själv i kragen idag och la upp några annonser på Cityboard.se, hur lätt som helst och gratis. Någon i Piteå som är i behov av ett par rosa skridskor i stl. 33 kanske?

Förra året renoverade vi badrummet och tvättstugan. Nu ska vi fortsätta och göra om två utrymmen till klädkammare. Även hallen ska få en uppfräschning. Sen har jag inget bra skrivbord så det blir ofta att jag använder köksbordet som kontor. Inte så ergonomiskt och inte så praktiskt. Kommer att göra om en väggyta till skrivbord där man både kan sitta vid datorn, läsa eller sy. Inte för att jag syr så ofta nuförtiden men då och då är det något som ska lagas i alla fall :)

Tips: Upprepa dig inte när du ramar in foton

Jag är vanligtvis inte intresserad av heminredning, visst uppskattar jag snygga möbler och detaljer men det är inget som jag lägger någon tid på. Vad som däremot fångar mitt intresse är bilderna och ramarna på väggarna. Jag har tidigare skrivit om vad som är viktigt att tänka på för att skapa ett harmoniskt blickfång, hur man placerar sina inramningar i förhållande till varandra, att tänka på blickriktning osv.

Vad man också bör tänka på är att inte upprepa bilderna, som i det här fallet:

2015_09_18_1

Två fina porträtt men de är alltför lika varandra. Flickan har samma leende på båda bilderna och beskärningen är nästan densamma. Bättre då att välja en bild som skapar kontrast, t ex byt ut den ena mot en där man ser henne i halvfigur där hon gapskrattar :) eller istället koncentrera sig på en av bilderna och göra en större ensam inramning på väggen.

alldo.se kan du beställa fotoramar med standardmått och även måttbeställda ramar.

 

Fisheye på mobilen

2015_09_11

Har under sommaren testat ett riktigt roligt fototillbehör till mobilen, en fisheye-lins som enkelt nyps fast med en klämma över kameralinsen. Bra att ha för att få en bredare vinkel än vad kameran på mobilen ger och tar ingen plats i väskan.

Här ser du skillnaden med och utan linsen:

2015_09_11_

Några bilder från en fisketur i sommar…

2015_08_31

Det här är bara vanliga vardagsbilder som jag tagit men det finns väldigt mycket roliga och snygga foton att få inspiration av om man googlar.

Den här fisheyelisen säljs i ett kit med tre olika linser och du hittar den på MobileFun. Se fler tillbehör för iphone här.

Solcellslampor, bra eller dåligt?

Det är galet mörkt på kvällarna och vi har ingen vidare bra ordning på vår utebelysning. Tänker på det varje kväll men glömmer allt när det är morgon och ljust igen. Vi bor lite avsides och har inte så mycket till gatlampor här. När man också är rejält mörkrädd som jag blir det extra viktigt. Kvällspinkningen med hundarna går väldigt fort just nu…

Har spanat in några utelampor på nätet och upptäcker att det finns solcellslampor som fästes på väggen. Billiga är dom också, 286 kr för den här:

lampa1

Den laddas upp av solljuset under dagen och tänds automatiskt när det blir mörkt, väldigt praktiskt. Finns hos Lysman.com.

Miljövänliga alternativ är alltid intressant men jag undrar hur bra solcellslampor lyser egentligen. Vill ju inte ha något som bara glimmar i mörkret. Har den uppfattningen om solcellslampor men tekniken har förmodligen utvecklats även inom detta område. Värt att testa i alla fall.

Hur som helst blir det att byta ut alla vanliga lågenergilampor mot sådana som via en sensor tänds när mörkret faller. Har tidigare haft en som tänds automatiskt när något rör sig på gården, blev dock bara mer mörkrädd av den eftersom den reagerar på minsta lilla skogsmus som kilar förbi.

Tips billiga bläckpatroner

2014_03_22_2

Jag brukar oftast beställa bläckpatroner från InkClub men nu har jag hittat en nätbutik som har ännu bättre priser. En svart originalpatron i storlek XL till min HP-skrivare är 18 kr billigare hos Handyink. Dessutom får man 50 kr i rabatt som nykund vid första beställningen, om man sedan beställer igen lämnas 5% bonus på alla köp. Inga jättesummor men alltid något. Om man beställer i alla 5 färger samtidigt blir det ganska stor skillnad.

De säljer även så kallade kompatibla bläckpatroner som är betydligt billigare. De är alltså inte tillverkade av samma tillverkare som skrivaren. Själv har jag köpt sådana en gång vilket jag fick ångra. Alla utskrifter blev lilafärgade och jag blev tvungen att byta ut dem. Kanske hade jag bara otur eller gjorde något fel när satte in patronerna, men jag blev i alla fall bränd och köper endast originalpatroner efter det. Det var dock inte från Handyink utan från en annan nätbutik.

Roliga badrumslampor

Äntligen ska renoveringen av vårt badrum bli av. Vi bara väntar på en offert och sen tar det väl ytterligare några veckor innan det drar igång. Det är säkert ett och ett halvt år sen vi tog beslutet att renovera, så det är verkligen på tiden att det blir av. Även om vi inte ska göra renoveringen själv så är det ganska mycket att ta tag i. Just nu håller jag på att försöka välja vilka lampor vi ska ha. Tycker dock att de flesta riktiga badrumslamporna är lite tråkiga och skulle hellre vilja ha något oväntat, någon av de här kanske:

2014_01_31

Just de här lamporna finns på ljustema, dock inte under kategorin badrumslampor. Tycker att de på bilden ovan är mycket roligare och snyggare än en trist klassisk badrumslampa:

2014_01_31_2

Men jag vet inte om man kan ha vanliga lampor i ett våtrum, när jag googlar får jag inte heller fram något svar. Får undersöka det närmare innan jag köper, kanske någon som läser har koll på det här, skriv en kommentar i så fall.

Det här med plastpåsarnas negativa inverkan på miljön

Förr var jag duktig på att ta med mig en tygpåse till affären, men jag har på sista tiden haft den dåliga vanan att istället köpa plastpåse varje gång jag handlar, men när jag läser om plastpåsarnas negativa inverkan på miljön lovar jag att genast återgå till min gamla vana. Visste ni att vi i Sverige förbrukar i genomsnitt 85 plastpåsar per person och år? Det motsvarar en total förbrukning på cirka 752 miljoner plastpåsar per år. Det här är alltså bara i Sverige, man kan bara tänka sig hur det ser ut om räknar med alla länder. Det blir i alla fall galet mycket och tyvärr hamnar många ute i naturen. Som exempel kan jag nämna att man uppskattar att ca 300 miljoner påsar hamnar i Atlanten varje år.

Förutom att plastpåsen är dålig för miljön så är den ju också väldigt ful. Övergå till tygkasse istället, gärna en som är tillverkad av återvunnet material. Den här tygkassen är t ex gjord av 5 petflaskor:

kasse

Finns att köpa hos oria.se

 

Kolla in kampanjjakt innan du handlar på nätet!

2014_01_27

När jag för ett tag sedan köpte ny dator sökte jag via google efter aktuella rabattkoder hos HP. Hamnade då på kampanjjakt.se som hade en kod som gav 10% rabatt, datorköpet blev i alla fall några hundralappar billigare. Här listar man aktuella rabattkoder hos en mängd företag så det är absolut värt att kolla av sidan innan man beställer.