Kategoriarkiv: Foto och bildredigering

Insnöad

2015_01_30

Flera dm snö har under sista dygnet fallit över Norrbotten. Minns inte när vi sist hade så här mycket snö, men jag är ganska duktig på att förtränga det som är tråkigt så det kanske var samma förra året. När jag var ute och skottade på gården idag hördes ett knak bakom mig, tittade dit och såg en stackars tall som inte pallade för trycket längre, den gav upp och brakade omkull. Det gör min rygg också snart… ha en trevlig helg!

Ett karateövertramp – out of bounds

2015_01_28_3

Har man ingen bild får man skapa en för att tolka Onsdagstemat som idag är övertramp. Jag ligger sjuk så det passade mig utmärkt att fördriva lite tid i photoshop. Det här sättet att redigera kallas för ”out of bounds”,  om du vill testa kan du följa den här instruktionsvideon på Moderskeppet. Inte alls någon trendig redigeringsmetod, snarare tvärtom, men jag tycker det kan bli väldigt fantasifulla och roliga bilder. Just den här är enkelt uppbyggd men det går att vidareutveckla hur mycket som helst, titta på de här bilderna på google och inspireras.

Testa HDR i photoshop

2015_01_23_2

Känner mig trött på alla vinterbilder just nu så jag testade att använda HDR-toning i photoshop för att göra något annorlunda. Har ingen koll på HDR och hur det ska se ut men tycker att det blir en ganska läcker effekt. Du hittar det via Bild – Justeringar – HDR toning. Så här ser bilden ut från början:

2015_01_23_1

Fredagstemamänniskoskapelser