Kategoriarkiv: Dator, program, android och applikationer

Ladda enkelt upp dina bilder från datorn till instagram

Jag brukar ibland lägga upp bilder jag publicerar här på bloggen även på instagram, det krångliga har varit att få över bilderna från datorn till telefonen. På instagram kan man ju bara ladda upp bilder från telefonen, inte från vanliga datorn.

Börja med att skaffa ett konto till dropbox och ladda ner programmet i datorn, det är gratis upp till 2 GB och du gör det här. Följ bara instruktionerna.

Spara dina bilder i dropboxen, helst inte så stora filer för då blir det snabbt fullt. Jag brukar förminska mina bloggbilder till 550 px för att de inte ska ta så stor plats.

Installera sedan även dropbox-appen i din smartphone och logga in på ditt konto.

Öppna instagram och gå in där du i vanliga fall lägger upp foton, välj sedan dropbox som källa (istället för galleri) och du kan fritt välja bland bilderna. Hur lätt som helst!

Gör ett collage direkt i din android

Har testat en ny gratis-app för android som heter ”Collage creator lite”. Använde några favorit-sommarbilder som låg kvar i mobilen. Det blev två små collage. Man kan välja färg på ramen och lägga upp till nio bilder i collaget.

Om man vill ha den mer avancerade versionen där man kan placera bilderna vart man vill får man betala några dollars. Hade ingen lust med det eftersom det här räcker för mig.

Photoshop i Androiden

Jag har Adobes Photoshop i min telefon. Programmet heter Photoshop Express och finns att hämta gratis i ”butiken”. Jag antar att det finns att hämta ner till iphone också. Jag tänkte visa ett par av funktionerna som jag gillar. Observera att bilderna är sparade för webben för att inte ta så mycket utrymme, därför är det ganska dålig kvalité på dom.

Först orginalfoton:

Jag
Mia

Först har jag gjort bilderna svart/vita, sen ökat kontrasten, sen lagt på en effekt som heter Vignette blur, detta är resultatet:

Jag – Vignette blur
Mia – Vignette blur

Det här är en effekt som heter pop:

Jag – Pop
Mia – Pop

Här kommer en annan effekt men först originalbilden:

Jag har använt mig av telefonens Photoshop Express för att först beskära bilden och sen lägga på en effekt som heter Vibrant:

Det finns ju många fler funktioner att leka med i Adobes Photoshop Express, men det här var i alla fall några och allt för denna gång. Fortsättning följer..