Kategoriarkiv: Dator, program, android och applikationer

Ladda enkelt upp dina bilder från datorn till instagram

Jag brukar ibland lägga upp bilder jag publicerar här på bloggen även på instagram, det krångliga har varit att få över bilderna från datorn till telefonen. På instagram kan man ju bara ladda upp bilder från telefonen, inte från vanliga datorn.

Börja med att skaffa ett konto till dropbox och ladda ner programmet i datorn, det är gratis upp till 2 GB och du gör det här. Följ bara instruktionerna.

Spara dina bilder i dropboxen, helst inte så stora filer för då blir det snabbt fullt. Jag brukar förminska mina bloggbilder till 550 px för att de inte ska ta så stor plats.

Installera sedan även dropbox-appen i din smartphone och logga in på ditt konto.

Öppna instagram och gå in där du i vanliga fall lägger upp foton, välj sedan dropbox som källa (istället för galleri) och du kan fritt välja bland bilderna. Hur lätt som helst!

Gör ett collage direkt i din android

Har testat en ny gratis-app för android som heter ”Collage creator lite”. Använde några favorit-sommarbilder som låg kvar i mobilen. Det blev två små collage. Man kan välja färg på ramen och lägga upp till nio bilder i collaget.

Om man vill ha den mer avancerade versionen där man kan placera bilderna vart man vill får man betala några dollars. Hade ingen lust med det eftersom det här räcker för mig.

Photoshop i Androiden

Jag har Adobes Photoshop i min telefon. Programmet heter Photoshop Express och finns att hämta gratis i ”butiken”. Jag antar att det finns att hämta ner till iphone också. Jag tänkte visa ett par av funktionerna som jag gillar. Observera att bilderna är sparade för webben för att inte ta så mycket utrymme, därför är det ganska dålig kvalité på dom.

Först orginalfoton:

Jag
Mia

Först har jag gjort bilderna svart/vita, sen ökat kontrasten, sen lagt på en effekt som heter Vignette blur, detta är resultatet:

Jag – Vignette blur
Mia – Vignette blur

Det här är en effekt som heter pop:

Jag – Pop
Mia – Pop

Här kommer en annan effekt men först originalbilden:

Jag har använt mig av telefonens Photoshop Express för att först beskära bilden och sen lägga på en effekt som heter Vibrant:

Det finns ju många fler funktioner att leka med i Adobes Photoshop Express, men det här var i alla fall några och allt för denna gång. Fortsättning följer..

Xperia

Det är högst tvivelaktigt att jag skulle vara mer effektiv med min x10:a. Snarare tvärtom, men den är en rolig leksak. Jag fastnar ofta i någon meningslös men såklart rolig applikation, te x gps. Som i och för sig kan behövas ibland men inte så ofta i mitt liv. Förutom som leksak. Skärmen är stor så det funkar kanon att se på svt-play. Och jag har laddat ner photoshop så jag kan trixa med bilderna jag tar med kameran. Det finns även ett program där man kan testa olika frisyrer.

Jag kan också numera använda telefonen som vattenpass eftersom jag har ett sånt program. Och kompass.  Och ett motionsprogram med Gps, när man promenerar eller springer ser man hur många km man uppnått. (Har aldrig använt den funktionen!) Jag får även ett nytt träningsprogram i telefonen varje dag. (Har inte använt den heller!) Synd bara att det inte finns ett program i telefonen som kan promenera och träna åt mig, men det kanske kommer. I can´t wait…

Ett program gör att man kan läsa office-dokument man får i mailen. Jag har ritprogram och massor av spel. Jag skulle kunna skriva hur långt som helst, man kan använda telefonen till vad man vill bara man laddar ner rätt applikation. Skanna koder på varor och söka på nätet. Den applikation som jag använder mest är  ”Vem ringde”. Den gör så att det kommer upp namn på den som ringer trots att man inte har numret inprogrammerat. Mycket bra när det ringer försäljare från olika företag.

Man behöver aldrig ha tråkigt och vara sysslolös. I väntrummet, i kön, i baksätet på bilen eller på bussen. Fram med telefonen så har man något att fördriva tiden med. Men det är ju ganska trevligt att sitta och titta på folk också. Eller prata med den som kör bilen. Det är faktiskt att rekommendera eftersom sista resan som jag tillbringade i baksätet med telefonen slutade med spyfest, jag blev åksjuk.

Man blir med andra ord lätt osocial men den sån här i handen. Men det kompenserar jag med att vara  ”social” på fb. Med ett knapptryck är man ju där. Jag hoppas att det är nyhetens behag som gör att jag håller på så här. (Hoppas jag, annars får jag lägga in mig på rehab.)  Jag förmodar att det bara är min generation som kommer att vara konstant uppkopplad för att vi är så jäkla imponerade av tekniken. Våra barn som växer upp med det här verkar inte lika brydd. Inte i vår familj i alla fall.

Och så är det kul att shoppa nya tillbehör. Jag har hunnit köpa på mig ett vitt skinnfodral och en svart liten skinnväska till min telefon. Och så ett silikonskydd också så att den inte gör sig illa om den faller.