Kategoriarkiv: Övrigt

Renoveringskaoset fortsätter

Renoveringen av badrummet är nästan färdig, det som återstår är lite eljobb och att sätta upp krokar och hyllor. Vill vara helt säker på placeringen innan vi borrar i kaklet, det går ju inte hålla på och ångra sig när det väl är gjort. Funderar också på att testa handdukskrokar som limmas fast istället för att använda skruv, är dock lite osäker på om det verkligen håller så bra. Vi får se hur det blir, när det är helt klart kommer jag i alla fall att lägga upp bilder på resultatet. Är väldigt nöjd över att vi satte in badkar, det används nästan varje dag.

Men renoveringskaoset tar inte slut bara för det. Nästa projekt är tvättstugan som ska få nya väggar och golv. Här har vi också en s. k. grovingång, vill alltså ha ett golv där inte minsta lilla sandkorn syns. Snyggt och slitstarkt ska det ju också vara. Funderar på stenplattor som är spräckliga, något sånt här kanske:

s3

De här två hittade jag hos Stenbolaget. Den mörkare till höger är snyggare men givetvis också dyrare. Sen ska det väljas något för väggarna också. Våtrumstapet, kakel eller något annat alternativ kanske… det finns alldeles för många alternativ att välja mellan!

Arjeplog

2014_03_29

Så här vackert väder möttes vi av igår eftermiddag när kom till Arjeplog. Helt ljuvligt med strålande sol och flera plusgrader.

Idag var det inte lika klart och fint men fortfarande milt och härligt i luften. Har varit ute och umgåtts med släkt och vänner, grillat korv och varit på fototur. Konstaterar att det är väldigt stor skillnad i snömängd mellan Arjeplog och Piteå. Kolla in plogkarmarna:

2014_03_29_2

 

Sliter mitt hår…

mja

 

Senaste dagarna har jag arbetat med att göra en ny hemsida, har använt mig av wordpress och samma tema som här på bloggen. Det tog inte så länge att göra det grundläggande arbetet, programmet är mycket användarvänligt och betydligt enklare än t ex Dreamweaver som jag tidigare provat lite. Var från början nöjd, men nu kommer jag hela tiden på saker jag vill förändra. Blir sittande med detaljer och det är då som jag inser att jag inte kan så mycket om wordpress som jag trodde, ett program som jag ändå använt här på bloggen i fyra år men tydligen bara skrapat på ytan. Det finns dock mycket att läsa och lära ute på webben. Genom Angry Creative hittade jag en gratis e-bok som kan laddas ner här som jag kan tipsa om.

Ni får hemskt gärna kika in på min hemsida MJ Administration och komma med förslag på förändringar både i texten och designen. Vill gärna få tips på vilken slags header jag ska lägga in. Vad passar in på en administratör? Den där skogsbilden känns mer jägmästare än administratör. Eller ska man kanske vara helt utan? Eller en knallröd penna i närbild?

Nu ska jag i alla fall ta en paus, det är ju ändå fredagkväll!

Bra start på Pluras kök – Sicilien

Hade tänkt sova riktigt länge idag, det är ju ändå första dagen på sportlovet. Även om jag inte går i skolan vill jag i alla fall ha lov. Men för ovanlighetens skull vaknade jag före kl 06.00 och kunde inte somna om. Låg kvar i sängen och tittade på premiären av Pluras kök – Sicilien som jag missade i lördags. Mikael Persbrandt som gäst i första programmet, inte illa! Vad som slog mig var att de två gästerna Persbrandt och Juha Mulari har identiska röster. Och de uttrycker sig på samma sätt också, om man bara lyssnar på programmet hör man inte vem av dem som pratar!

Take it isi…

2014_02_25

Tog några bilder nu på morgonen för att illustrera hur fruktansvärt halt det är. Efter några dagar med plusgrader har en del vägar förvandlats till skridskobanor, även om man har både fyrhjulsdrift och dubbdäck kan det vara svårt att ta sig fram.

Men jag försöker se det positiva istället, vädret är ljuvligt och helt i motsats till hur det brukar vara i februari. Trots halkan njuter jag av solen och den milda luften, hoppas att vädret håller i sig till nästa vecka när det är sportlov. Om det blir alltför halkigt får jag väl slänga på såna här på bilen:

2014_02_25_2

Men nu ska jag inte överdriva, behöver man nya vinterdäck kan man kika in hos nordendack.se. Där fyller man bara i bilens registreringsnr så kommer rätt storlek upp. Läser några tips på hemsidan angående vilka däck man ska välja under vinterhalvåret. Tydligen håller dubbfria vinterdäck en lägre bullernivå men har dåligt grepp på isigt underlag, så om du också bor i Norrbotten, använd bara dubbade vinterdäck, det kan rädda både ditt och andras liv ute på vägarna.

Ibland tänker jag på hur jag prioriterade när jag var i tjugoårsåldern. Det sista jag la pengarna på var något så tråkigt som nya vinterdäck, halkade nog omkring på slitna däck mer än en vinter, tur att det inte hände något och tur jag blivit gammal och klok nu :)