Kategoriarkiv: Övrigt

Höstgodis

2014_09_05

Sinneskatten har höstgodis som tema idag. Jag försöker att hålla mig ifrån godis och det där nyttiga godiset som växer i skogen är jag dålig på att plocka. Mitt höstgodis blir istället de där sommardagarna som lite trotsigt dyker upp under hösten. Det får min bild symbolisera.

Det regnar här i Rosvik idag…

2014_08_27_2

Ingen bild som är tagen idag men den illustrerar dagens busväder här i Rosvik. Blött och kallt, känns mer som oktober än augusti. Gick med Tobbe en sväng och blev dyngsur om fötterna eftersom jag alltid går i gympaskor oavsett väder, bäst så för fötter och benhinnor. Gummistövlar är väl aldrig varken sköna att gå i eller snygga, men ett nödvändigt ont vissa dagar. Jag har aldrig velat lägga mer än ett par hundralappar på just stövlar eftersom de används så sällan, men blir lite sugen på ett par sådana här:hunter

Ett par högblanka Hunter för 1 299 kr. Tänker att om man köper dyrt så får man nog en skönare sula, men kanske lurar jag mig själv, det är inte alltid kvalitén är bra bara för att priset är högre. Trettonhundra för ett par gummistövlar är lite väl mycket. Har dock signat upp mig för eshoes nyhetsbrev, då har man chans att vinna ett presentkort på 2 000 kr.

Sugen på en annorlunda semester?

_DSC4740_web

En spännande eftermiddag med ett oväntat slut hade jag förra veckan. Åkte iväg med en kompis till byn Jutis som ligger några mil utanför Arjeplog. Efter ett besök på Moosecamp, en vildmarkscamp som ligger mitt i skogen, åkte vi in till själva byn där vi helt oplanerat skaffade oss varsin tatuering. Bilder från det kommer senare, först några bilder från vildmarkscampen.

2014_08_

Efter några km efter en slingrande skogsväg var vi framme:

2014_08_18_2

Guido van den Berg heter ägaren och skaparen av vildmarkscampen. Här bor man i enkla men bekväma stugor, ström får man från solpaneler och maten tillagas med gasol eller varför inte i den urmysiga grillkåtan:

2014_08_18_1

Läs mer ingående om Guido och Moosecamp i det här reportaget på Arjeplognytt

Campens egen hemsida www.moosecamp.info och facebooksida

I feel good

image

Framme i stugan. Klockan är 23 och fortfarande lyser solen på berget mittemot, himla härligt att vara här. Älskar både ljuset och måsarnas skrik, kommer att sova gott ändå…