Kategoriarkiv: Övrigt

LEGO

2014_09_27_2

Lilla Svea är på besök i helgen. Flickan som i princip alltid är på gott humör, en lycklig unge ingen tvekan om det. Hon har badat, handlat glass, busat och sovit en stund, det var vad som fanns på ”att göra” listan idag. Nu återstår bara mys framför tv:n och såklart smaka på den där glassen som vi köpte.

Om ett par veckor fyller Svea 2 år, uttrycket ”tiden går så fort” må vara slitet men helt sant, månaderna passerar fort förbi. Min egen dotter fyller 12 år nästa gång, snart tonåring och stor tjej. Det börjar bli svårt att köpa presenter. En två-åring kan man i princip köpa vad som helst till, men ju äldre de blir ju mer får man fundera. När de passerar 10-11 årsåldern så är det inte alls lika lätt, inte om man ska hålla sig till ett par hundringar i alla fall.

Något som funkat länge är lego. En av de bästa leksakerna som finns på marknaden tycker jag, dyrt men faktiskt värt sitt höga pris. Det håller i all evighet och kan ärvas hur många gånger som helst. Själv var jag en riktig legoälskare även om det på 70-talet inte alls var i närheten av dagens avancerade byggen med ritningar och smarta detaljer.

LEGO från ToysRus

Höstgodis

2014_09_05

Sinneskatten har höstgodis som tema idag. Jag försöker att hålla mig ifrån godis och det där nyttiga godiset som växer i skogen är jag dålig på att plocka. Mitt höstgodis blir istället de där sommardagarna som lite trotsigt dyker upp under hösten. Det får min bild symbolisera.

Det regnar här i Rosvik idag…

2014_08_27_2

Ingen bild som är tagen idag men den illustrerar dagens busväder här i Rosvik. Blött och kallt, känns mer som oktober än augusti. Gick med Tobbe en sväng och blev dyngsur om fötterna eftersom jag alltid går i gympaskor oavsett väder, bäst så för fötter och benhinnor. Gummistövlar är väl aldrig varken sköna att gå i eller snygga, men ett nödvändigt ont vissa dagar. Jag har aldrig velat lägga mer än ett par hundralappar på just stövlar eftersom de används så sällan, men blir lite sugen på ett par sådana här:hunter

Ett par högblanka Hunter för 1 299 kr. Tänker att om man köper dyrt så får man nog en skönare sula, men kanske lurar jag mig själv, det är inte alltid kvalitén är bra bara för att priset är högre. Trettonhundra för ett par gummistövlar är lite väl mycket. Har dock signat upp mig för eshoes nyhetsbrev, då har man chans att vinna ett presentkort på 2 000 kr.

Sugen på en annorlunda semester?

_DSC4740_web

En spännande eftermiddag med ett oväntat slut hade jag förra veckan. Åkte iväg med en kompis till byn Jutis som ligger några mil utanför Arjeplog. Efter ett besök på Moosecamp, en vildmarkscamp som ligger mitt i skogen, åkte vi in till själva byn där vi helt oplanerat skaffade oss varsin tatuering. Bilder från det kommer senare, först några bilder från vildmarkscampen.

2014_08_

Efter några km efter en slingrande skogsväg var vi framme:

2014_08_18_2

Guido van den Berg heter ägaren och skaparen av vildmarkscampen. Här bor man i enkla men bekväma stugor, ström får man från solpaneler och maten tillagas med gasol eller varför inte i den urmysiga grillkåtan:

2014_08_18_1

Läs mer ingående om Guido och Moosecamp i det här reportaget på Arjeplognytt

Campens egen hemsida www.moosecamp.info och facebooksida