Författararkiv: Marit Johansson

Spår av vintern

2016_05_03_1

Tisdagstemaslut

Det är inte mycket snö kvar här vid norrbottenskusten nu när vintern är slut, men fortfarande finns en och annan isfläck att finna där solen inte ligger på. Hittade den här läckra formationen nere vid Rosån i lördags när jag var ute och fotograferade översvämningen. När jag sedan öppnade bilderna på datorn upptäckte jag en monsterlik fiskfigur mitt i isen. Syns lite bättre när jag beskurit bilden och ökat kontrasten:

2016_05_03_2

Fotoutmaning Helgbilden 2016-05-01

helgbilden_2016_05_01

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Om det är första gången du deltar kan du klicka dig vidare för mer information om Helgbilden.

Min helgbild är tagen igår nere vid Rosån här i Rosvik, den har svämmat över och det är vatten överallt, fler bilder finns i förra inlägget.

 

Veckans värsta!

2016_04_29

Den här veckan började inte bra när våren pausade och vintern kom tillbaka. Men nu ser det ljusare ut, i helgen ska det bli riktigt fint med sol och 12 grader varmt.

Men strunta i vädret, något som gjort mig bestört i veckan är två arbetsplatsolyckor. Än en gång har en brandman blivit ihjälkörd i samband med räddningsarbete, denna gång efter E6:an utanför Göteborg. En bilist som inte saktade ner körde på honom, så lätt släcks ett liv helt i onödan. Samma sak inträffade för två månader sedan i Sigtuna. Det ska inte behöva hända.

Sedan nås jag av nyheten att en 55-årig man omkommit på SSAB i Luleå i en arbetsplatsolycka. Det är den femte dödsolyckan på 5 år på stålverket. Så lätt släcks fem liv helt i onödan. Det gör mig arg och ledsen.

Veckans värsta är ett tema som jag lägger upp varje fredag. Välkommen att delta genom att länka via inlinkz. Länkningen startar fredag morgon kl. 09.00 och är öppen till söndag kl. 18.00.

loggalager_veckansv_250px