Författararkiv: Marit Johansson

Aquaria

2015_03_27

Fredagstemamänniskoskapelser

Människoskapad är miljön för fiskarna som finns på Aquaria Vattenmuseum i Stockholm. Men även om miljön är konstgjord så är det fascinerande att studera alla vattendjur som simmar omkring, nästan meditativt. Fler bilder kommer upp när jag gått igenom alla.

Den femte medlemmen i Abba?

2015_03_26_1

Torsdagstema - I like

Skrev tidigare om att vi besökte Abba The Museum när vi var i Stockholm och här kommer bilder därifrån. Jag kan verkligen rekommendera en tur dit om du har möjlighet, roligt för både vuxna och barn. Här kan du vara med i en Abba-video, stå på scen och sjunga eller sjunga in en låt i studion, allt spelas in och du kan sen titta på klippet över nätet.

Är man som jag lite återhållsam med att sjunga och dansa inför folk är det lika roligt att titta på andra som roar sig och fota förstås!

2015_03_26

 

Bilder Katy Perry konsert Globen

2015_03_24

Mobilbilder från dottern på konserten med Katy Perry i söndags på Globen. Synd att man inte fick ta med systemkameran, det blir inte alls bra med mobilen, men det fungerar ju i alla fall fint som minnesbilder.

Här är några bilder som min syster tog med sin kompakta kamera:

2015_03_24_2

Fotoutmaning Helgbilden 2015-03-22

helgbilden_2015_03_22

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Om det är första gången du deltar kan du klicka dig vidare för mer information om Helgbilden.

Min helgbild är fotograferad från Norrmälarstrand med Långholmen i bakgrunden. Trodde att vi skulle mötas av fint vårväder i Stockholm men fick istället snö. Ikväll ska jag med dottern på Globen för att titta på Katy Perry, ska bli kul. Ha en fin vecka!

Precis som hemma

2015_03_22

Trodde ändå att vi skulle bjudas på fint vårväder när vi kom till Stockholm i helgen men så blev det inte, det är ju som att vara hemma i Norrbotten!

Bilderna i gårdagens båda inlägg är tagna på  ABBA The Museum. Ett ställe som helt klart är värt ett besök, väldigt roligt och interaktivt. Fotade en hel del så fler bilder kommer därifrån senare i veckan.