Författararkiv: Marit Johansson

Och tiden den går…

2014_11_19_2

Tiden går fort brukar det heta och visst stämmer det. Även den grå-tråkiga månaden november flyger förbi. Idag har det varit klart och kallt här hos mig och några centimeter snö ligger som ett mjukt täcke. Det är klart att tankarna går till julen och julklapparna då.  Bara en och en halv vecka kvar till första advent och jag har inte börjat planera julklappsinköpen.

Överst på min egen önskelista är just nu en vecka på något varmt och härligt ställe, det vore inte alls dumt. Är man osäker på vad man ska köpa kan man gå in på julklappstips.nu för inspiration. Det är inte en webshop utan ett ställe där man tipsar om julklappar och länkar till vart man kan köpa. Smart tycker jag.

Till småbarn är det ganska lätt men det blir svårare ju äldre folk blir. Vad köper man till en 50-åring som egentligen har allt hon eller han behöver? Jag brukar försöka köpa sånt som går åt. Tvålar, krämer, mat.. sånt som används upp och inte läggs på hög. Men samtidigt något som man antagligen inte skulle gå och köpa själv. Kanske en upplevelse. Jaja.. det här med julklapparna brukar ju lösa sig, värre problem kan man ha.

Fotoutmaning Helgbilden 2014-11-16

helgbilden_2014_11_16

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Läs mer om Helgbilden här…

Jag har tillbringat lördag- och söndageftermiddag med att titta när dotterns karateklubb haft träningsläger. Ett nöje att se alla duktiga tjejer och killar.

Regnbågsdagen i Boden 2014

Hade en väldigt lärorik dag igår när jag var en av besökarna på Regnbågsdagen i Boden. Gudrun Schyman och Malte Sundberg bjöd på intressanta föreläsningar och det roliga mellansnacket stod moderatorn Pernilla Hammargren för.

rd1

Det var ingen tvekan om vem som var dagens superstar, Gudrun Schyman.

gs3

Publiken uppmanades att anteckna eftersom hon hade viktiga saker att säga…

gs1

…och mycket riktigt, det hade hon. Uppmanar alla att se hennes föreläsning, Väldigt lärorikt om politik, feminism, mänskliga rättigheter, maktstrukturer osv. Folkbildning när den är som bäst!

Så här ser tavlan ut när föreläsningen är slut, makes perfect sense, eller hur?

gs4

Efteråt var det lång kö för att komma fram till Gudrun Schyman, både äldre och yngre ville fotas tillsammans med henne.

gs5