Nyttigare varm choklad

2014_12_16_3

Varm choklad är gott och om man vill göra den lite nyttigare kan man byta ut den vanlig kakaon mot raw kakao. Den innehåller mer antioxidanter och näringsämnen än den vanliga som är rostad. Vill du också undvika socker så söta med stevia istället. Men var försiktig med, det blir inte gott om du sätter för mycket, stevia är 300 gånger sötare än vanligt socker!

Stevia är ju ett ganska nytt sötningsmedel för oss i Sverige och man debatterar om hur bra det egentligen är. Det framställs ur bladen på en planta som på svenska heter Sötflockel. Många har tydligen en sådan planta och använder bladen direkt som sötningsmedel. Man kan också torka bladen, krossa och ha i en burk. Ja ni kan ju läsa själv för att skaffa er en egen uppfattning:

Wikipedia

Läs också det här blogginlägget hos Kostdoktorn.se samt debatten i kommentarsfältet.

Fotoutmaning Helgbilden 2014-12-14

helgbilden_2014_12_14

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Läs mer om Helgbilden här…

Dottern har graderat upp till nytt bälte i karate idag, tror att jag var mer nervös än hon…