Fotoutmaning Helgbilden 2014-11-23

helgbilden_2014_11_23

Var med i fotoutmaningen genom att publicera ett inlägg på din blogg som innehåller din bild samt länk hit till Helgbilden. Länka sedan via inlinkz till ditt bidrag, klicka bara på den lilla blå knappen längst ner i detta inlägg och följ instruktionerna.

Utmaningen är öppen hela veckan och alla är välkomna att delta. Läs mer om Helgbilden här…

Min helgbild är från en fotografering jag gjorde tidigare idag. Fler bilder från det i förra inlägget och jag kommer med alla säkerhet att lägga upp ännu fler senare i veckan!

Barnfotografering i hemmiljö

2014_11_23

Fototriss - glädje

Idag har jag varit iväg och fotograferat en syskonskara på tre flickor. Jag tycker att det har sina fördelar att fotografera barn i hemmiljö, framför allt är de mer avslappnade hemma än i en studio. Ja det gäller väl även vuxna vid närmare eftertanke. Den här drygt ettåriga tjejen brukar vara ganska blyg och misstänksam men det gick hur bra som helst. Ni ser ju själva vilken solstråle hon var framför kameran.

Rörelse i svartvitt

2014_11_21

Fredagstemarörelse

Bilder från en dansföreställning jag var på för länge sedan, tror inte jag visat just de här tidigare. Jag tycker mycket om att redigera i svartvitt när det är människor med i bild. Men när det gäller naturfoton eller bilder som visar hur en miljö (vilken som helst) ser ut, då blir det nästan alltid sämre utan färg. Har bara någon enstaka gång tagit en miljöbild som är mer intressant eller snyggare i svartvitt. Medans det är precis tvärtom med porträtt, snyggare och intressantare när färgen tas bort. Nu är det i alla fall bara en dag kvar i den svartvita utmaningen jag fick av Ingegerd, det här är alltså dag 4 av 5.